Parteneriat Viseu – Croissy si Team-Building LSRS

Dragi prieteni,

Vă scriem cu bateriile încărcate, după câteva zile petrecute într-una dintre cele mai frumoase regiuni ale țării noastre, Maramureṣ.

In continuarea frumoasei înfrățiri dintre oraṣele Vișeu de Sus (Romania) și Croissy sur Seine (Franța) ce a luat naștere anul trecut, zilele 16-20 Iulie 2014 au marcat cea de a treia etapă a acestui proiect însă și team-buildingul de vară al LSRS global. 

Intr-un cadru de poveste, zeci de tineri LSRS-iști din toate colțurile lumii (chiar toate!) s-au alăturat
înfrățirii acestor doua orase, luând parte la nenumărate evenimente interesante.

Am fost primiți la o cină de bun-venit unde ne-am delectat cu delicioase bucate tradiționale romanești (și cu o pălincă de-ți lua gura foc…), am luat parte la deschiderea oficială a zilelor ce urmau sa vină, am vizitat Maramuresul Istoric – începand cu Cimitirul Vesel de la Săpânța, la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței si încheind cu Mănăstirea Bârsana. A urmat o ședință LSRS, unde am încercat să punem bazele altor noi și pasionante proiecte și să continuăm dezvoltarea filialelor și a fluidizării interacțiunii acestora cu Centrala LSRS.
In cea de-a treia zi am început cu o conferință intitulată ‘Inovez, deci exist!’ susținută de dl Florin Păun, Director Adjunct în cadrul ONERA – The French Aerospace Lab. Îi mulțumim pe această cale pentru numeroasele și interesantele învățături si experiențe pe care ni le-a împărtășit atât nouă, cât și numeroșilor invitați, în special din sfera administrativă regională și locală! În continuare, unii dintre noi am ales să mergem în hiking pe munții Rodnei alții mai leneși au stat la piscină, însă de ambele părți, timpul petrecut a fost mai mult decât perfect. Seara a continuat cu un Vernisaj al creațiilor din cadrul celei de-a doua tabere « Impresionism pe Valea Vaserului » ce a avut loc în decursul săptămanii, vernisaj care ne-a dat ocazia de a admira lucrări superbe. Apoi, ansamblul Icoane dirijat de dl Ioan Bocsa și ansamblul folcloric local de copii ne-au delectat auzurile și privirile cu cântece și dansuri tradiționale transilvănene si din această regiune minunată a țării.
In ultima zi a avut loc prima ediție a Crosului Vaserului, unde toti membrii LSRS au luat parte – unii alergând, iar restul ajutând la organizare (efortul a fost depus de ambele părți, un efort egal, să știți!). Concurenții – de la mici la mari – au avut de parcurs aproape 10 km pe Valea Vaserului, competiție ce a debutat și s-a încheiat sub ochii marilor noastre campione : dna Gabriela Szabo, Ministru al Tineretului si Sportului, dna Elisabeta Lipă si dna Valeria Răcilă-van Groningen, și nu ultimul rând, dna Andreea Răducan. Unul dintre momentele noastre preferate a fost traseul parcurs pe Valea Vaserului cu Mocănița-declarată obiectul turistic al României în anul 2013. Am avut prilejul de a admira peisajele montane superbe, unde rareori zăreai un picior de om, de a ne înfrupta din bucate românești, de a întinde hore – pe scurt, de a fi atât de aproape de tradițiile românești.

Avem și am primit doar cuvinte de laudă pentru sejurul petrecut în aceste zile în Vișeul de Sus. Asa cum v-am mai spus, toate aceste activități reprezintă continuarea unei frumoase înfrățiri. Tradițiile, organizarea pană in cel mai mic detaliu, persoanele care ne-au fost aproape nu au făcut decât să adauge și mai multe cărămizi acestui edificiu.

Mulțumim tuturor sponsorilor noștri care au făcut posibile aceste evenimente, dlui Primar al Viseului de Sus, Vasile Coman, dlui Vasile Tomoioaga, dragei noastre Anuța Pop, dnei Natacha Derveaux, Asociatiei Croissy sans Frontieres, membrilor LSRS, reprezentanților presei, precum și invitaților de seamă mai sus menționați.

Următoarea etapă a înfrățirii va avea loc în Franța, în orașul Croissy sur Seine, în perioada 26 Noiembrie-7 Decembrie, și va consta în lansarea macro-evenimentului Pictura Musica, eveniment trinațional Franța-Romania-Germania, cu o expoziție de pictură ți spectacole muzicale de excepție de caracter trinațional. Ținem aproape!

Motoul Parteneriatului: Be the change you want to see! (Adaptare dupa Nelson Mandela)

Leave a Reply