Excursie Mont Saint Michel

Sâmbătă, 18 aprilie și duminică, 19 aprilie 2015, LSRS Franța a organizat ediţia a doua a excursiei de primavară.

Dacă ce anul trecut am reunit peste 40 de studenţi într-un weekend petrecut pe Valea Loarei, anul acesta o parte dintre ei, alături de voluntarii echipei si de alţi tineri din reţeaua LSRS Franţa au raspuns pozitiv provocării de a petrece un weekend împreună la Mont-Saint-Michel, unul dintre cele mai vizitate monumente turistice din Hexagon.

Traseul excursiei : Paris – Honfleur – Deauville – Trouville – Caen – Mont-Saint-Michel – Paris.

Planificată încă de la prima reuniune generală de anul acesta, prin stabilirea locaţiei şi a perioadei, excursia de la Mont-Saint-Michel a urmărit atingerea unui dublu obiectiv: cultural, prin vizita unor oraşe turistice pline de semnificaţii istorice din regiunea Normandia şi social, având ca scop interacţiunea cu tinerii români din Franţa, studenţi sau absolvenţi prin întărirea contactelor dintre ei şi echipa LSRS Franţa, care a profitat de timpul petrecut în excursie pentru a le prezenta tinerilor din reţeaua noastră proiectele pe care le avem în curs de desfăşurare, cât şi evenimentele pe care urmează să le organizăm în următoarea perioadă.

Mont-Saint-Michel este o bijuterie arhitecturală, situată în Golful Saint-Malo din NV Franţei, la graniţa dintre Normandia si Bretania. Povestea mănăstirii Mont-Saint-Michel datează de la începutul secolului al VIII-lea când sunt puse bazele primei comunităţi monastice care a jucat un rol crucial în istoria poporului francez, fiind singurul loc care nu a putut fi cucerit de armata engleză în timpul “Războilui de 100 de ani (1337-1452).

Simbol al Franţei, vizitat anual de peste 3,5 milioane de turişti, muntele Saint-Michel face parte din anul 1979 din patrimoniul mondial cultural UNESCO.

Vă mulţumim că ne-aţi fost alături şi vă aşteptăm la următoarele evenimente pe care LSRS Franţa le pregăteşte !

Echipa LSRS Franţa